Forhold på afveje

Parforholds problemer

Jeg kan hjælpe jer med at få øje på problemerne og årsagen til dem. Nogle gange skal kun få ændringer implementeres, før det får en positiv effekt.
Den travle hverdag og uløste konflikter koster i jeres parforhold, derfor er det vigtigt at have opmærksomhed på sig selv, på partneren og på hvor samspillet kan styrkes. At leve godt sammen kræver, at begge i perioder må gøre mere for hinanden og familien, for bevidst for at skabe harmoni, trivsel, glæde og samhørighed.

Faresignaler

I taler kun om praktiske ting, I åbner ikke for en dybere kontakt imellem jer
I deler ikke det, I selv er optaget af – heller ikke jeres tanker og følelser
En eller begge oplever ulyst til nærvær og øger – bevidst eller ubevidst – distancen imellem jer
I opgiver at gøre noget ved, at I er så langt fra hinanden og føler jer ensomme og måske svigtede
I accepterer, at I ikke går hånd i hånd længere, at der ikke er romantik og små overraskelser
Ingen gør noget for at skabe god stemning ”hvorfor skal jeg, når han/hun ikke gør noget”
Intimiteten er minimal eller væk – både den med og uden sex

Det energiforladte ”bofællesskab”

Følelsen af tomhed og mistrivsel tærer på ressourcerne, træthed på sofaen bliver hverdag. I opsluges af hver jeres Tablet, telefon eller TV. Fokus er på jeres kravløse FB-venner, som prioriteres frem for børnene og partneren. Det er en tydelig “væk fra parforholdet” adfærd. Savner en af jer savn af nærvær og fortæller om at være ked af og føle sig afvist, så er forståelsen fra den anden væk. I skaber begge afstand, og hvem skal så åbne op først? Empati eksisterer ikke længere, kærlighed måske heller ikke.

Konflikterne kan hurtigt eskalere

I indretter jer i en tosomheds-voksenverden, også når der er børn. I træner, løber, cykler, I opsøger jeres egne venner / veninder / familie, eller lukker jer inde. Karrieren kan få førsteprioritet, det er acceptabelt, for pengene tjenes for familiens skyld. Afstanden vokser, ensomheden og følelser som vrede eller sorg vokser. Skænderier vokser: beskyldninger, anklager, forsvar. Begge lider under det, mens der ikke bliver gjort noget for at redde forholdet. Ingen vil tage ansvar – ingen har jo gjort noget forkert. Kritikken bliver personlig og går på udseende, adfærd, familie og manglende kompetencer påpeges. Den anden er umulig eller kedelig. Stemningen bliver præget af ligegyldighed, omgangstonen måske respektløs og utålelig.

Forholdet er truet. I kan ikke lukke øjnene for det længere. Dag for dag – år for år har ingen taget ansvar. Nu må I arbejde seriøst for jeres forhold.

Undvigelsesstrategi

Nogen par udskyder krisen ved at skabe fællesskab om noget nyt: få et barn mere, en hund, flytte til et andet hus, finde en ny hobby, en elsker/elskerinde. Det virker ikke på længere sigt. Det er som at tisse i bukserne, for at holde varmen. Ensomheden, vreden og følelsen af svigt og tabte drømme mærkes tydeligt.

Relationship Problem

Grunde til vi glider fra hinanden

Børnene er små og krævende; mors hjerte svømmer over af kærlighed til baby, og far nedprioriteres. Der er usikkerhed omkring forældrerollen, forskellige værdier viser sig, manglende overskud grundet afbrudt nattesøvn. Karrieren blomstrer. Følelsen af at være en succes her og ønsket om endnu bedre position koster parforholdet og familien tid og nærvær.
Når børnene flytter hjemmefra, opdager nogle par, at de faktisk ikke kender hinanden. Måske har I eller en af jer ”gemt” forholdsproblemerne med fokus på og nærvær med børnene. Helbredet driller, den ene må støtte den anden, måske forskydes ligeværd og offerrollen dukker op. Økonomien er stram.
… og tiden og livet går og går og går – gør noget ved det, før det er for sent

Gør noget vigtigt for dit parforhold

Genkender DU noget af dette? Så gør noget for dit parforhold NU

Vælg at møde din partner positivt. Smid de gamle, negative forventninger væk og se, hvad der sker. Måske venter din partner på grønt lys fra dig til at I kan komme hinanden nærmere.

Kæmp for at redde forholdet

Forstå hvor “det gik galt”. Er det ligegyldighed, misforståelser, mønstre fra din slægt eller forskellige værdier eller forskellig kultur, I ikke er bevidste om?

Jeg vil gerne hjælpe jer med at forstå det, som ikke er synligt for jer. Hjælpe jer med at finde positive følelser, genskabe tillid, nærvær og fællesskabet, så vidt som det er muligt. Ingen af jer har bevidst ønsket at svigte forholdet.

Skal I skilles, så gør hvad du kan, for at gøre det på en ordentlig måde, så du kommer videre med respekt for dig selv – og for din partner.