Velkommen til Parterapi-Aalborg.dk
ved psykoterapeut Birgit Plaugmann
60656063

Hjælper parterapi?
Svar på forespørgsel:

Ja, rigtig mange får et bedre forhold og får det bedre med sig selv
Om jeres forhold kan blive lykkeligt, kan jeg ikke vide på forhånd – heller ikke, om det er 1 – 3 eller flere sessioner, I har behov for.
Jeg ved, jeg har gode erfaringer, resultater og værktøjer, og at jeg er respektfuld og god til at få begge til at åbne sig

______________________________________________________________________________________________

Til et par som er meget forskellige – introvert / ekstrovert:

Del af svar på forespørgsel:
Jeg vil bestemt tro, jeg kan hjælpe jer med at komme hinanden nærmere – få øje på hinanden og på det, som blokerer for jeres nærvær. Jeg kan selvfølgelig ikke love jer, at I bliver nyforelskede igen – eller at I vælger at blive sammen. Jeg kan dog forstå, at det er jeres intention, og det er vigtigt.
Jeg er ret aktiv som terapeut. Jeg giver jer viden og værktøjer og også respons på det, jeg ser, der sker mellem jer. Sessionerne hos mig er gerne lange, så der i processen er tid til at åbne op og tid til, at I hver især kan bearbejde og forløse problematikker.
De fleste par kommer så ikke så mange gange (1 – 4). Prisen er 900kr pr. time, altså formodentlig 1800kr første gang – og muligvis også efterfølgende gange. Tiden bliver brugt godt, det kan jeg love jer. Strækker sessionen sig ud over 2 timer, skal der ikke betales yderligere for det.

______________________________________________________________________________________________

Utroskab – utro kvinde:

Svar på forespørgsel:
Du skrev i din første mail, at da din mand opdagede din affære, var du egentligt er glad for, det blev opdaget, fordi du ikke selv kunne stoppe den. De kaotiske følelser, I begge oplever nu, er helt naturlige, da jeres fundamentale tryghed er rystet. Du er selv chokeret over dine handlinger, du kæmper både med skyldfølelse og med vrede over din mands reaktion – og over dine tanker om, at du ikke kan tillade dig at være vred over hans reaktion.
Når I kommer, vil I få lejlighed til at snakke tingene igennem. Desuden kan vi finde ud af, hvordan I kan fungere i hverdagen, og hvordan I kan tale sammen på en ordentligt måde om jeres følelser, når I er hjemme.
Jeg vil lige tilføje, jeg ikke arbejder med skyld, men med at vi sammen finder ud af, hvad der er sket – mere som en detektiv i det psykologiske – og hvordan I så kan takle problemerne fremover.

______________________________________________________________________________________________

Til mand med jaloux kæreste:

Del af svar på forespørgsel:
Så med mindre du aktivt har skabt jalousien, og derfor er en del af problemet, er det i min forståelse sådan, at din kæreste må tage ansvar for sin jalousi. Du skriver at hun har været jaloux i alle de forhold, hun har været i.
For sin egen skyld – og for jeres forholds skyld – er det vigtigt, at hun får behandling for jalousien, som ikke er medfødt. Den kan f.eks. udvikles, når et barn får lillebror og føler sig svigtet og overset – og den kan ubevidst aktiveres, når der igen er risiko for at miste kærlighed og kontakt.
Om I kan finde hinanden – genskabe tillid, gode forventninger, kærlighed – det kan jeg ikke sige, det handler ret meget om jeres følelser for hinanden. Du skriver, I ofte har det rigtig godt sammen hjemme og holder af hinanden, det lyder positivt. Der vil være behov for at tilgive og for at arbejde med nogle værktøjer, jeg giver jer.
Uanset om I kan leve sammen eller ej, så vil det være godt for jer at få redt trådene ud.
Altså komme fri af hinanden, hvis det vil give jer det bedste liv, eller komme videre sammen i et forhold, hvor der er renset ud i de gamle mønstre.
Min tanker er – som du sikkert har forstået – at hvis et menneske lider af f.eks. jalousi eller vrede, lavt selvværd og dårlig selvtillid mm, så er vigtigt at bearbejde det, så det ikke bringes ind i forholdet, hvor begge parter og måske også børnene lider under det.

______________________________________________________________________________________________

Til par, som er i alvorlig krise – de har ikke mulighed for at komme i terapi foreløbigt:

Del af svar på forespørgsel:
I kan gå ind på min hjemmeside og finde livshjulet og printe et eksemplar til jer hver.
Ud fra, hvordan i hver især har det lige nu, besvares de forskellige områder: “Hvordan har jeg det på en skala fra 0 til 5 på de forskellige områder” (0 er i centrum).
I kan notere jer det, som I gerne vil snakke om her hos mig.
Undlad at tale om forholdet hele tide. Det er bedre, at I snakker om hverdagsting og hygge jer og mærker de gode ting, I også har sammen.

____________________________________________________________________________

 At elske er at give andre mennesker frihed til at vælge, hvem de ønsker at være og hvor de ønsker at være
At elske er at lade dem være en del af vores liv efter egen fri vilje